Waar staat de tillift
de ook alweer?

Real time lokalisatie van medische apparatuur; IoT in de zorg

Zorgbedrijven en -instellingen hebben vaak hoge kosten voor medische apparatuur en geschoold personeel. Het is één van de grotere uitdagingen van de hedendaagse zorg; hoe kunnen we de beschikbare assets op de juiste manier inzetten, zónder te veel uit te geven aan apparatuur en personeel en mét het correct inzetten van de beschikbare middelen?

De oplossing ligt in real time lokalisatie van medische apparatuur. Misschien bent u al bekend met de term IoT, Internet of Things. Daar komt nu IoMT bij, Internet of Medical Things.

Slim werken is de toekomst binnen de zorg. Vooral omdat hiermee aanzienlijk bespaard kan worden op kosten en op tijd. Hiermee wordt de stress en de werkdruk op uw werknemers aanzienlijk verlicht. De tijd die bespaard wordt, kan worden besteed aan de zorg voor de cliënt.

Zoeken naar medische apparatuur of te veel bestellen; waarom eigenlijk?

Het gebeurt zeer regelmatig dat medisch personeel meer tijd kwijt is aan het zoeken van medische apparatuur dan daadwerkelijk patiënten te helpen. Dat heeft te maken met het feit dat veel zorgbedrijven en -instellingen geen goed overkoepelend systeem hebben voor de aanwezige apparatuur.

Kunt u – zonder te zoeken – aangeven waar de tilliften zijn binnen uw ziekenhuis of andere zorginstelling zoals een aanleunwoningencomplex? De kans is klein dat u alle apparatuur in één keer weet te vinden. Dat geldt ook voor uw personeel. Zij verliezen veel tijd met het zoeken naar apparatuur en materiaal, navragen en lokaliseren van alles wat zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Toch is dit compleet overbodig.

Tegenwoordig werken de meeste branches en bedrijven met sensoren, lokalisatiedata en is er een centraal systeem waarin alles bijgewerkt wordt. Dit bestaat ook voor de zorg: IoMT dat we eerder al noemden. IoMT biedt niet alleen de nodige oplossingen, het is ook de volgende stap in modernisering van de zorg.

Hoe werkt IoMT en de real time lokalisatiedata van medische apparatuur?

Bij Internet of Things draait het er vooral om dat alle apparaten met elkaar verbonden zijn, en vaak wordt hier een centraal systeem aan gekoppeld (zoals een smartphone-app). Bij Internet of Medical Things is dit niet anders.

Medische apparatuur wordt van een sensor voorzien. De wifi of bluetooth-antennes pikken vervolgens het signaal op en lokaliseren op die manier de apparatuur.

Zorgmedewerkers kunnen in het systeem zien waar alle apparatuur zich precies bevindt en daarmee is zoeken niet langer nodig.

Een aantal voorbeelden op en rijtje

Zeer schaalbaar: het netwerk groeit met het zorgbedrijf mee

Lage kosten: bluetooth-sensoren zijn erg betaalbaar, ook op grote schaal

Minder tijdverlies: er hoeft niet meer eindeloos gezocht te worden naar materiaal en apparatuur

Minder kosten: omdat er niet overmatig besteld wordt door de zorgmanager

Optimalere inzet: van geschoold, medisch personeel

Plug&Play: koppelen van nieuwe apparaten is zeer eenvoudig

Machine learning: het systeem is ‘intelligent’

Brede inzetbaarheid en makkelijk uit te breiden

IoMT inzetten in een zorgbedrijf biedt tal van voordelen. Daarnaast is het vooral breed inzetbaar (IoT kan voor bijna alles gebruikt worden wat te maken heeft met apparatuur en data).

Wij verzorgen de complete implementatie voor uw bedrijf of instelling. Van het installeren van de software en sensoren tot de integratie met de zorgmonitor voor optimaal gemak. Daarna kunt u direct profiteren van de lage maandelijkse kosten die u vanaf het eerste moment terugverdient door de real time lokalisatie van medische apparatuur en bijgewerkte voorraadstatus.

Uiteraard verzorgen we ook het beheer van het systeem en geven we uitleg aan uw medewerkers, zodat iedereen kan profiteren van de voordelen.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw zorgbedrijf of -instelling of wilt u direct een offerte op maat ontvangen? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst van de zorg.

Wat je van Silvercloud Computing kunt verwachten:

Adviesgesprek

Laat je verrassen door alle mogelijkheden.

Haalbaarheidsstudie

Is wat je wilt ook haalbaar en rendabel?

Implementatie

We hangen sensoren op en zorgen dat ze doen wat ze moeten doen: communiceren, met jou, met de leverancier, met ons!

Beheer

Wij onderhouden jouw IoT en als wij doorontwikkellen, ontwikkelt alles bij jou ook mee. Daar heb jij geen omkijken naar.

Support

Als je eenmaal gebruikmaakt van IoT, ontstaat er ook  voortschrijdend inzicht. Je weet steeds beter wat je wilt en hoe dat zich tot elkaar moet verhouden. Je hebt al een Climate Control en nu wil je daar nog meer meters aan koppelen om sick-building disease te voorkomen bijvoorbeeld.

Zodra je begint met IoT, moet je ook nadenken over beheer en beveiliging. Groei je in het gebruik van het aantal sensoren, dan is het echt tijd om samen door te praten over je beleid en daarmee over je veiligheid. Wij delen graag onze kennis en ervaring met je op dit gebied.