Next-level
bedrijfscommunicatie

IoT zorgt voor slim en duurzaam ondernemen

Wil je nooit meer misgrijpen in het magazijn? Wil je nooit meer onverwacht het koffieapparaat reinigen, terwijl de klant wacht op zijn bakkie? Raak je gefrustreerd van het zoeken naar lege rolcontainers, trolleys en kratten die er toch echt moeten zijn? Of heb je de ambitie om je bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen? IoT zorgt voor meten is weten.

Er is heel veel mogelijk!

Sensoren maken alles in jouw bedrijf makkelijker, beter en inzichtelijker.

En er is zo veel meer mogelijk dan je denkt.

 

Geniet van gemak

Als jouw producten of apparaten met elkaar kunnen communiceren, scheelt dat jou een hoop handelingen. Zo laat de big bag zelf wel aan de heftruck weten dat-ie vol is en opgehaald kan worden. Je bespaart zoektijd omdat je altijd precies weet waar spullen zich bevinden. En het magazijn is prima in staat om zelf een bestelling te melden als er een schap leeg is. Daar heb je geen omkijken meer naar.

Je kunt veel beter beslissingen nemen

Meten is weten. Geef met vertrouwen een forecast af en bestel nooit meer te veel of te weinig. Je data is altijd op orde.   

Kom nooit te vroeg (of te laat) in actie

Jouw waardevolle documenten zijn bij ons in goede handen. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat een hacker je online blokkeert, kun je altijd nog bij jouw gegevens, want we slaan ze ook offline op.

Let
op!
hackers zijn dol op sensoren. Die van de deurbel, die van de thermostaat, maar die van camera’s zijn absoluut favoriet. Als je de beveiliging niet op orde hebt, is dat een ideale manier om jouw netwerk binnen te dringen en je server te gijzelen. Zorg ervoor dat jouw netwerk slimmer is dan indringers.

Intelligente netwerken

Het intelligente netwerk is software die als een echte verkeersregelaar alle informatiestromen op een juiste manier door het netwerk leidt. En andersom. Alle informatie op het netwerk hoeft natuurlijk niet voor iedereen toegankelijk te zijn.

N

Start met het maken van beleid en zet dit beleid vervolgens over in je software. Welke medewerker mag gebruikmaken van welke mappen. Maar ook: welke apparaten moeten met elkaar in verbinding staan en welke vooral niet. Camera en deurbel aan elkaar koppelen is logisch, camera en thermostaat niet, camera en klantgegevens al helemaal niet.

N

En als een onbekend apparaat toegang wil krijgen tot jouw netwerk, zorgt jouw slimme netwerk ervoor dat de toegang direct geblokkeerd wordt.

Overal met alles in verbinding!


 

Hoe werkt IoT en zo’n intelligent netwerk?

$

The sky is the limit. Sensoren maken ons leven een stuk aangenamer. Neem als voorbeeld een parkeergarage: voordat je de garage inrijdt, weet je al of er plek is, een camera leest je nummerbord, de slagboom gaat open, CO₂-gehalte wordt gemeten, er hangen camera’s voor de beveiliging…

$

IoT heeft beheer nodig. Die kleine apparaatjes kunnen zorgen voor grote problemen als de beveiliging niet op orde is. Sensoren hangen aan je netwerk, dus je moet er wat mee.

$

Een sensor kost niet zoveel. De investering zit vooral in de integratie – de manier van communiceren – en het aantal sensoren. Begin gewoon klein, ontdek het gemak en daarmee je enorme voordeel en breid dan uit.

Wat je van Silvercloud Computing kunt verwachten:

Adviesgesprek

Laat je verrassen door alle mogelijkheden.

Haalbaarheidsstudie

Is wat je wilt ook haalbaar en rendabel?

Implementatie

We hangen sensoren op en zorgen dat ze doen wat ze moeten doen: communiceren, met jou, met de leverancier, met ons!

Beheer

Wij onderhouden jouw IoT en als wij doorontwikkellen, ontwikkelt alles bij jou ook mee. Daar heb jij geen omkijken naar.

Support

Als je eenmaal gebruikmaakt van IoT, ontstaat er ook voortschrijdend inzicht. Je weet steeds beter wat je wilt en hoe dat zich tot elkaar moet verhouden. Je hebt al een Climate Control en nu wil je daar nog meer meters aan koppelen om sick-building disease te voorkomen., bijvoorbeeld.

Zodra je begint met IoT, moet je ook nadenken over beheer en beveiliging. Groei je in het gebruik van het aantal sensoren, dan is het echt tijd om samen door te praten over je beleid en daarmee over je veiligheid. Wij delen graag onze kennis en ervaring met je op dit gebied.

WIJ BIEDEN ALLES

Vraag een adviesgesprek aan

SilverCloud Computing helpt je niet alleen met het ontdekken van de mogelijkheden en de producten, we helpen je ook met de samenhang – alles moet wel met elkaar kunnen communiceren, dan gaat het pas echt voor je werken. En als je wilt, brainstormen we met jou over je IoT-beleid en de beveiliging die daarbij hoort. Wacht niet langer, start ook met slim en duurzaam werken.

 

[contact-form-7 id=”788″ title=”Adviesgesprek_aanvraagformulier”]